Guild Wars Bulgaria


News
Submit News
About the Game
Game Lore
Articles
Submit Article
Guild Wars FAQ
All Downloads
Search
Contact Us


Forum
Web Links
GWBulgaria IRC


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist
Dervish
Paragon


The Tombs
Armor Crafting
Skill Locator
In-Game Emotes


Screenshots
Upload Screens
Wallpapers
Movies
World Map
Underworld Map
Fissure Map

Login
Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.
Recent Users off
keflekzo Months
Spezial Months
tL_ Months
Ravenhear Months
toleto Months
dobber Months
Chavi Months
Liahim Months
Str1deR Months
KoenWinte Months

1944 Members
18534657 Unique Visits

Vote for us

www.guildwars.com

www.arena.net

www.ncsoft.net


FAQ: Guild Wars FAQ

This material is a translation of the original English-language version of the Official Guild Wars FAQ. You may find the original document on this link:

http://www.guildwars.com/faq/default.html

Какво е Guild Wars?

CORPG (Competitive Online RPG) - нов вид ММОG, фактически играта създава този жанр; разликите с традиционните ММО-игри са:
Не е базирана на трупане на левъли и други изискващи време практики
По геймплей се доближава до FPS, много добър екшън, нерядко титулован като "най-доброто PvP сред всички ММО игри"
Въвежда иновативна бойна система базирана на подборка на умения, от които си правиш дек от 8 (подобно на collectable card игрите) и ползваш само тях по време на битка (между битките можеш да си редактираш подборката)
Отличава се с технологията си: heavy instancing + streaming technology + eдинен игрови свят за всички играчи на планетата
(горните 3 обяснени: инстансването е за да се избегнат кофти практики като PK, kill-stealing, camping и всякакъв вид greafing; стрийминг технологията означава, че промени и ъпдейти се правят докато играеш и компа ти сам си ги сваля и ползва
не се налага да чакаш patch-ове те си се случват постоянно в background-a; единния игрален свят всъщност е разделен на district-и, така че няма такова нещо като 400К хора на едно място, но преместването между дистриктите е свободно, няма отделни сървъри и турнирите са световни по същността си - ако си No1 в класацията значи си No1 в целия свят, а не в някой локален сървър)

Какво е Guild Wars Factions?

Guild Wars Factions e първият stand-alone експанжън на Guild Wars.
Stand Alone означава ,че може да го закупите и да играете играта без да притежавате основният Guild Wars.Разликите с това да притежавате и двата е, че ако имате само Guild Wars Factions, няма да можете да посещавате Tyria ,континентът на който се развива действието в основният Guild Wars(наричан вече Guild Wars Prophecies), а само на новият континент - Cantha.Освен това ще имате ограничен избор от скилове от 6-те основни професии в играта -Warrior,Ranger,Necromancer,Elementalist,Monk,Mesmer
и пълен набор скилове за новите професии -Assasin и Ritualist.Хората които притежават и двата Guild Wars-a , могат да ползват абослютно всички скилове , за всички професии и да посещават и двата континента свободно.ПвП зоните са общи за двете игри и може да ги посещавате свободно без значение коя от двете/или и двете протежавате).

Каква е цената? Има ли месечни такси? Как мога да я поръчам?

Guild Wars няма месечни такси. Закупува се само играта (както която и да е не-ММО игра).
?�грата прави революция със пазарната си политика, като е първото масово заглавие от такъв калибър предоставящо ви възможност да играете без заплащането на месечни такси.
Очакват се expansions(през 6-9 месеца), които не сте задължени да закупувате, като това не ви прави неконкурентноспособни на останалите, тъй като те се базират на увеличаването на разнообразието в играта, а не на добавянето на ултимативни- герои/умения/оръжия. ?�грата Guild Wars се предлага в България на цената от 54 лева. В момента може да бъде намерена в "Пулсар". Цената на експанзиите (Guild Wars: Factions и други) може да варира и затова проверете в магазинната мрежа, както и на сайтовете на Българските разпространители.

Притежавам Guild Wars и си закупих Guild Wars Faction , сега какво?

Пред вас има два варианта.
Първият и далеч по добрият е да добавите Cd-key-a, който сте получили със закупуването на Guild Wars Factions, към вече съществуващият ви акаунт.Така всички герой са на едно място и имате достъп до всико постигнато в Guild Wars(unlocks,missions,skills..).Ако постъпите така вече имате 6 character slota (4 от Guild Wars и 2 от Guild Wars Factions).

Другият ви вариант е да си направите съвсем нов акаунт .При това положение получавате само новият континет Cantha ,a за да стъпите на Tyria, трябва да се логнете с другият , освен това връзка м/у акаунтите няма.Трябва да трупате отново Fame за вторият.Единственото предимство е, че имате 8 слота за герои(4 в единият акаунт и 4 в другият)..Кога излиза Guild Wars?

Официалната дата на излизане обявена от Arenanet e 28 април 2005 година.

Какво е instance?

Инстанс е област от картата при влизане в която , вие и групата ви получавате собствено копие на картата, като на него сте само вашата група.Това ограничава изключително много практики като ,нежелан player killing,farming(блокиране на дадена област от картата от гилдия/група с цел избиването периодично избиване на съществата там и обиране на всичките предмети/злато които те пускат) и тн.

Кой е максималният левел в играта?

Максималният левел в играта е 20.Може да бъде достигнат със съвсем нормална игра за около 2 седмици(при 1 2 часа на ден игра).
Реално целта е да бъде избегнат ефекта, при който хора които играят само за удоволствие и не са от така наречените "цикльори" са неравностойни на останалите. В играта се доказвате като по-добри, не с това колко време сте играли, а с това колко добре управлявате и подготвяте героят си.

Колко сървъра са в играта и как да избера някой ненатоварен?

В играта има 5 сървъра-
-USA
-Korea
-Europe.
-Taiwan
-Japan
Реално няма ограничение на играчите в тях .Само за пример на World Preview Event участвахме стотици хиляди хора , а тогава нямаше разделяне на сървърите.Нямаше и лаг.
Това че вие и някой приятел играете на различни сървари не озна1ава че не можете да играете заедно.Навсякъде има international districts, които са общи за всички сървари.
Отделно от това , в PvP турнирите(като Tombs) 3-те сървъра(още наричани светове) са на едно място, в смисъл че играят заедно -> ако сте на върха то вие сте най-добрите в света а не на някой отделен сървър.

Какво е дистрикт?

Всички локации в играта са разделени на дистрикти.Дистриктите на даден град са абсолютно идентични и можете да смените дистрикта в който сте, по всяко време .

Какъв компютър и каква интернет връзка ми трябва за да играя спокойно?

Минимални системни изисквания:
-Windows 98/Me/2000/Xp
-Intel Pentium III 800 Mhzили еквивалентен
-256 RAM
-ATI Radeon or Geforce 3 or 4 MX series Video card with 32 mb of Vram
-Internet connection

Препоръчителни системни изквания
-Windows 98/Me/2000/Xp
-Intel Pentium III 1Ghz или еквивалентен
-512 RAM
--ATI Radeon 9000 or Geforce 4 Ti Video card with 64 mb of Vram
-Internet connection

Само допълвам към официалните изисквания ,че дори на минималните играта върви и изглежда страхотно.
Интернет връзката, която ви трябва е над 7-8к международен, но колкото повече,толкова по-добре разбира се.

Кои са Аренанет?

Аренанет е съставена от световно известни имена в игровата индустрия.Основателите и са били част от Blizzard и са работили по заглаваия като Warcraft3, World of Warcraft,Starcraft.
На много места се казва че това са хората които са били сърцето и душата на Blizzard преди да я открият за прекалено тясна за своите идеи.
В момента във фирмата са много хора раболтили по мморпг проекти като -lineage,Dark Ages of Camelot,EverQuest 1 i 2 i tn.

Само в Интернет ли се играе? Има ли различни сървъри?

Guild Wars е Интернет(online) игра. Това позволява максимална сигурност и защита от нечестни играчи, за да не бъде вашата игра провалена от тях. Постоянната връзка в Интернет позволява и поддържане на актуалност на версиите, както и редовни промени в игралния свят. Guild Wars няма отделени игрални светове. Вместо това, натоварването е разпределено в три териториални зони: Америка, Европа и Корея. Изборът на територия зависи от местоположението и предпочитанията на играча. Териториите на практика представляват центрове за маршрутизация на връзката и по-бърз достъп до необходимите за сваляне от централните сървъри данни. Извън това "условно" разделяне, всички играчи могат да комуникират един с друг. Предвидена е възможност дори да се срещат в т.нар. Интернационални зони ("International Districts"). Битките между Гилдии и тези в Гробниците поставят един срещу друг отбори, независимо от техните територии.

Колко героя мога да създам в рамките на един акаунт?

Броят на героите в един акаунт към излизането на играта е четири.

Как да избера име на героя си?

Играта има стриктна политика по отношение на имената на играчите. Те трябва да са поне от две части, с интервал помежду им. Използват се само буквите от латинската азбука и първите букви на отделните части автоматично се повдигат. Не са позволени специални символи или цифри.
Page 1 of 4 1 2 3 4 >

Quick Skill on

Member Poll off
Любима част на Guild Wars?

Prophecies

Factions

NightFall

Всички са ми любими

Никоя не ми е любима

WoW е N1 ! Опа, грешен сайт!

You must login to vote.

GW Ladder Peek
Wed, 8 Sep 2010 01:06:09 +0300


Latest Articles
Ritualist - Обща...
Assassin - Обща ...
Как се създ...
Рангови Ти...
Героите(Hero ...

Latest Threads
Последни Теми във Форумите
Saturday November 27th

ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

ДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

Състояние на играта

Guild Wars технически проблем

Няколко нови куеста в GW1 == free tormented weapon

проблем с паролата на ГВ

GW Дропи яко :(

Въпрос от новак

ACTA / PIPA / SOPA n shit

Седем Години Guild Wars България!
Defend North Kryta Province (Hard mode)

Малак вапрос

Въпроси относно играта

GvG въпрос/и

Еле/Монк хейлър

Рън техники за Nightfall

Leveling Guide 1-20

Малко въпроси

N/P AB build

Добър билд за air ele
Конкурс

Show your UI !

Интервю с Даниел Дочиу

Ева в класацията на Voodoo Extreme за Свети Валентин

Я са намерете грешката :)

Скалъпих едно клипче в youtube ..

Guild Wars alpha test 0.o

Норнска маска - шотландски боец

Конкурс за най-добре миксирана броня

Guild Wars Paragon Dance Music Video
Продавам Pre-purchase развит акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Разменям Guild Wars 2 за Diablo 3

GW 2 account си търси нов стопанин.

Продавам: GW2 акаунт

Търся си Eye of the North

Сто кила ракия давам!

Продавам!!!!

Купувам ЕОТН

tomes
Project Frontline

Размисли и страсти относно новите Guild Wars гилдии

Набирам хора за Charr only PvP guild/light role-playing

The Last Dark Legion [DARK] набира нови членове

Търся играчи за gvg

Мета нууб fs!

dead game

PRIQTEL V NYJDA SE POSNAVA :wink:

Guild Wars & Factions отначало

Ultra Meta Comeback [iway]
1ви читав албум

6ти албум о_О

5ти албум :D

4ти албум

ЧНГ!

Съвет за смяна на видео карта

ЧРД Dobber!

Razer Goliathus Pad

Евро 2012

Ново ПЦ за GW2
Играещите татковци

Приключения в JQ или един добър ПвП/ПвЕ еле билд

Снимки на геройте!!

Вчера и днес

Най-скъпият дроп :P

да се похваля :)

Какво не е наред в картинката?

An everyday BGf-story

едно бъгче от фестивала

Ако нямаше левъл кап
Бъгове по форума

Guild Wars 2 Giveaways on European Fansites

Спечели Guild Wars 2 акаунт

Guild Wars 2 meet up - RockIt на 20ти Август

GuildWars.bg и GuildWars 2

За проблемите със сайта и форума през последните дни.

Проблем с Google Chrome

Проблем с качването на подпис

Запитване

Team Speak 3 server на GuildWars.bg
War Thunder - за фенове на aircraft combat sims

Black Desert Online - ново поколение MMORPG

The Elder Scrolls Online

Продавам/разменям Diablo 3 battlenet account

World of Tanks

Spec Ops: The Line

Unreal 4 engine showcase

RaiderZ

Tera Online

GoG.com
Продавам развит Pre-purchase Guild Wars 2 акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Продавам Guild Wars 2

Продавам gw2

Продавам Guild Wars 2

Продавам GW2 acc

Заменям GW2 за Diablo 3

Продавам GW2 акаунт !

Заменям Diablo 3 за Guild Wars 2

Продавам GW2
Heart of the Swarm

This is where Dreamhack plans to hold their ESPORTS event in

Любопитно четиво

Chat канали, най-накрая в 21 век :)

Goons of Korhal - Starcraft Nation

Patch 1.1

Grrrr започва SC2!

sc2casts

карти за СК2

Star Craft 2 rage
Новия пач

BG Stream

WCG Finals

Free ip boost from alienware

Magma Chamber

New Heroes

Server Stability .... Number One What ???

US Final ... CLG vs Epik

UPDATES

Shots
General

Nicknames

Бета ключове
GW 2 ?

[BGf] Bulgarian Soul Reavers

Keepers of lady [gaga] търси люде :) за PvP предимно

Гилдии

Desolation

Търсят се хора за sPvP отбор

Малко помощ.

Bulgaria on three seas [BOTS]

ETA (Unforgettable Memories)

[BG] The Bulgarians - (Seafarer's Rest)

Latest Images

X-fire ingame chat


X-Mass Card Back


X-Mass Card Inside


X-Mass Card Front

Website design by Chavi Boncheff and Gavrail Kubatev using PHP-Fusion.
Site best viewed in resolutions of 1024x768 or higher with text size medium and font MS Reference Sans Serif.
Guild Wars is a trademark of NCsoft Corporation. Copyright © NCsoft Corporation. All right reserved. © 2004 ArenaNet, Inc. Guild Wars related content of this website is copyright ArenaNet, a wholly-owned subsidiary of NCsoft Corporation. All rights reserved. ArenaNet, Arena.net and the ArenaNet logo, as well as Guild Wars, are trademarks or registered trademarks of NCsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.
Powered by PHP-Fusion v6.00.108 © 2003-2005
Top