Guild Wars Bulgaria


News
Submit News
About the Game
Game Lore
Articles
Submit Article
Guild Wars FAQ
All Downloads
Search
Contact Us


Forum
Web Links
GWBulgaria IRC


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist
Dervish
Paragon


The Tombs
Armor Crafting
Skill Locator
In-Game Emotes


Screenshots
Upload Screens
Wallpapers
Movies
World Map
Underworld Map
Fissure Map

Login
Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.
Recent Users off
keflekzo Months
Spezial Months
tL_ Months
Ravenhear Months
toleto Months
dobber Months
Chavi Months
Liahim Months
Str1deR Months
KoenWinte Months

1944 Members
18104726 Unique Visits

Vote for us

www.guildwars.com

www.arena.net

www.ncsoft.net


FAQ: Guild Wars FAQ

Къде мога да намеря компютърно-управляваните помощници?

Във всеки град след Изгарянето на Аскалон, обикновено близо до изхода. При задържане на натиснат "Ctrl" техните имена и професии светват в зелено. Добавят се в групата по стандартния начин.

Може ли героят ми да бъде убит от други играчи?

Guild Wars представя уникално по рода си разделяне на играта срещу компютърно-управлявани единици и тази срещу истински хора. При първият тип, познат като PvE ("Player versus Environment" или "Играч срещу Околна среда"), играчите изпълняват мисии, куести, търсят предмети или просто изпробват възможностите и уменията на героите си. Втория тип, познат като PvP ("Player versus Player"), изправя играчите един срещу друг. Разделянето на двата типа игра става чрез т.нар. инстансирани зони и мисии. Когато играчът излиза от градовете за да изпълни куест или мисия, сървърите създават за него обособено копие на съответната зона, наречено инстанция ("instance"). Единствените истински хора в този дигитален паралелен свят освен него са само евентуалните членове на неговата група. По време на мисия никой играч не може да напусне отбора, без да излезе от зоната. Това означава, че по никакъв начин един играч не може да бъде нападнат от друг. Гарантирана е спокойна игра за тези, които не желаят да се конфронтират или да бъдат нападани от търсещи лесни жертви противници. Съответно, за желаещите да усетят истинската тръпка от битките срещу реални противници, Guild Wars предвижда три типа PvP: Арени, Гробници ("Tomb of Primeval Kings") и Зали на Гилдиите ("Guild Halls").

Какво представляват Арените?

До преди излизането на играта, Арените изправяха един срещу друг само отбори от случайни играчи. Сега са достъпни Арени, които позволяват оформяне на групи, но те просто наподобяват играта в Гробниците, затова тук ще ги пропуснем. При класическите Арени има предверие, където играчите имат достъпен само един бутон - "Старт". След като го натиснат, те биват включени в отбор от случайно подбрани играчи. Такъв е и отборът срещу който се изправят. Тъй-като няма предварителен подбор на професии, Арените представляват интересно тактическо предизвикателство. Другото им предимство е, че са разпространени из целия свят на Тирия, като съответно имат лимити на нива според района в който се намират. Първата Арена е с лимит 10-то ниво, втората с 15-то, третата със 17-то и т.н. Докато играчът постепенно прогресира той има възможност да се отбива в подходящи Арени. Update: Множество Арени вече имат общи предверия и сменят поетапно картите си.

Какво представляват Гробниците?

"Tomb of Primeval Kings" е мястото, където приключва последната мисия от Първият Акт на играта. Това е мащабен PvP турнир на предварително оформени 8-членни отбори, които преминават серия от различни по вид битки. Понякога противникът е само един отбор, понякога повече. Структурата е пирамидална, така че след всяка следваща победа, новият отбор срещу който се изправят играчите е по-силен от предишния. Кулминацията настъпва на върха на пирамидата - мястото наречено "Зала на Героите" ("Hall of Heroes"). Победата там носи слава и отеква в света на Тирия, изписвайки съобщение на екраните на всички играчи.

Какво представляват Залите на Гилдиите?

"Guild Hall" е мястото, където различните Гилдии се изправят една срещу друга за място в обединената класация ("Guild Ladder"). Всяка Гилдия, при своето регистриране избира една от многото карти за своя Зала. Там могат да влизат само членове на гилдията. Когато те са готови за битка, играта ги изправя срещу друга Гилдия в една от двете позиции - Нападател (Битката се извършва на избраната от противника карта) или Защитник (Битката се извършва на собствената карта). Крайната цел е да се повали компютърно-управляваният Лорд на противниковата Гилдия.

Какво е "Fame"? Какво е "Rank"?

Славата ("Fame") дава информация за представянето на играча в PvP битки. Тя се спечелва с победи в Гробниците и Залите на Гилдиите. Победите в Арените не носят слава. Натрупвайки определени точки слава, играчите получават ново ниво на Ранг ("Rank"). Различните рангове, могат да бъдат показвани на останалите играчи с използването на специална "emote"-команда.

Как отдалече лесно да разпознавам врагове/приятели, както и различните специални герои (търговци, поръчители на куести, крафтери и др.), без да се налага да се придвижвам близо до всеки от тях?

За това помагат специалните клавиши "Ctrl" и "Alt". Те се задържат натиснати докато се оглеждаме наоколо или дори се придвижваме. В градовете "Ctrl" показва имената и позициите на всички играчи в обширен район, докато "Alt" показва имената и позициите на различните специални герои (търговци, поръчители на куести, крафтери и др.). Така играчът лесно се ориентира за желаната посока. Извън градовете, "Ctrl" показва имената на противниците, а "Alt" може да се използва за лесно фокусиране върху специални обекти - сандъци, ръкохватки и т.н.

Има ли по-прост начин да се придвижа до някого, без да се налага да управлявам с клавишите и мишката?

Всеки играч, избирайки приятел или враг чрез клик върху него или върху името му (ако е далече), предизвиква избор на цел (съответно за придвижване или атака), която се изписва в горния център на екрана. Натискането на клавиша Интервал ("Space"), ще придвижи автоматично играча в директна близост до приятелска цел или в обхват за атака при вражеска цел.

Какво означават различните цветове на имената на играчите в зоните преди мисия? Какво означават цифрите над главите им?

За да улесни максимално оформянето на група, играта дава различни полезни подсказки. Играчите със светлосини имена са сами (не са членове на група), докато тези с тъмносини са вече в група. Синя цифра над главата на играч до иконка с човешки силует показава броя участници във формираната от него група. Останалите играчи имат над главите си съкратено описание на професиите и нивото си. Имената и професиите на компютърно-управляваните помощници ("NPC Henchmen") светят в зелено.

Как се включвам в група и как формирам своя група?

За да се направи група, се избира някой играч, след което се натиска бутона, отбелязан с плюс в прозореца на групата("Party screen"). Поканеният играч може да приеме или отхвърли поканата. Така се добавят играчи до максималният брой, определен за съответния куест, мисия или зона. Този максимум е указан в горната част на прозореца. Понякога играчът получава покана да се включи в чужда група. Той също може да приеме или отхвърли поканата. Лидер(по позиция) на групата е играчът, който е направил първата покана. Понякога играч който вече има група, получава покана за включване в друга. Приемането на поканата ще обедини двете групи, ако не надвишават максимално позволения брой играчи. Лидер в случая ще бъде играчът с по-голяма група.

Понякога, когато се опитвам да създам своя или включа в чужда група, получавам съобщение: "The merged party would be too large"?

Това съобщение означава, че общият брой играчи, който ще се получи от сливането на групите е по-голям от допустимия за тази мисия, куест или зона. Поради тази причина играта не го допуска.

Как получавам куести?

Във всяка зона, включително извън градовете, могат да бъдат открити поръчители на куести. Това са компютърно-управлявани герои, които се разпознават по светещият удивителен знак над главите им. Когато играчът говори с тях, те го информират за целта на куеста и наградата, която носи неговото изпълнение. Ако играчът приеме куеста, информацията за него, включително и необходимата посока са достъпни по всяко време, чрез екрана "Quest Log" от менюто.

Има ли начин да се откажа от куест?

Веднъж приет, куестът ще стои в журнала, докато не бъде изпълнен или отказан. Отказването се извършва с натискане на бутона "Abandon quest" за съответния куест в журнала. По-късно, куестът може да бъде приет отново.

Как да добавя играч в приятелската си листа?

От менюто в долният ляв ъгъл се избира опция "Friends". Кликва се върху полето с надпис "click here to add friend" ;-) и се изписва името на желания играч. Ако по-нататък играчът смени името на героя си, това не го изключва от листата. Той вече ще фигурира там с новото си име, като в скоби ще бъде отразено името, под което е бил първоначално записан.

Как да идентифицирам предмети?

За целта се закупува набор за идентификация - "Identify kit" от търговците в градовете. За да се използва се прави двоен клик върху него, а след това се кликва върху предмета за идентификация.
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >

Quick Skill on

Member Poll off
Любима част на Guild Wars?

Prophecies

Factions

NightFall

Всички са ми любими

Никоя не ми е любима

WoW е N1 ! Опа, грешен сайт!

You must login to vote.

GW Ladder Peek
Wed, 8 Sep 2010 01:06:09 +0300


Latest Articles
Ritualist - Обща...
Assassin - Обща ...
Как се създ...
Рангови Ти...
Героите(Hero ...

Latest Threads
Последни Теми във Форумите
Saturday July 20th

ДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

Състояние на играта

Guild Wars технически проблем

Няколко нови куеста в GW1 == free tormented weapon

проблем с паролата на ГВ

GW Дропи яко :(

Въпрос от новак

ACTA / PIPA / SOPA n shit

Седем Години Guild Wars България!

Developer Update - January 2012 Skill Balances
Defend North Kryta Province (Hard mode)

Малак вапрос

Въпроси относно играта

GvG въпрос/и

Еле/Монк хейлър

Рън техники за Nightfall

Leveling Guide 1-20

Малко въпроси

N/P AB build

Добър билд за air ele
Конкурс

Show your UI !

Интервю с Даниел Дочиу

Ева в класацията на Voodoo Extreme за Свети Валентин

Я са намерете грешката :)

Скалъпих едно клипче в youtube ..

Guild Wars alpha test 0.o

Норнска маска - шотландски боец

Конкурс за най-добре миксирана броня

Guild Wars Paragon Dance Music Video
Продавам Pre-purchase развит акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Разменям Guild Wars 2 за Diablo 3

GW 2 account си търси нов стопанин.

Продавам: GW2 акаунт

Търся си Eye of the North

Сто кила ракия давам!

Продавам!!!!

Купувам ЕОТН

tomes
Project Frontline

Размисли и страсти относно новите Guild Wars гилдии

Набирам хора за Charr only PvP guild/light role-playing

The Last Dark Legion [DARK] набира нови членове

Търся играчи за gvg

Мета нууб fs!

dead game

PRIQTEL V NYJDA SE POSNAVA :wink:

Guild Wars & Factions отначало

Ultra Meta Comeback [iway]
6ти албум о_О

5ти албум :D

4ти албум

ЧНГ!

Съвет за смяна на видео карта

ЧРД Dobber!

Razer Goliathus Pad

Евро 2012

Ново ПЦ за GW2

Лабиринт
Играещите татковци

Приключения в JQ или един добър ПвП/ПвЕ еле билд

Снимки на геройте!!

Вчера и днес

Най-скъпият дроп :P

да се похваля :)

Какво не е наред в картинката?

An everyday BGf-story

едно бъгче от фестивала

Ако нямаше левъл кап
Бъгове по форума

Guild Wars 2 Giveaways on European Fansites

Спечели Guild Wars 2 акаунт

Guild Wars 2 meet up - RockIt на 20ти Август

GuildWars.bg и GuildWars 2

За проблемите със сайта и форума през последните дни.

Проблем с Google Chrome

Проблем с качването на подпис

Запитване

Team Speak 3 server на GuildWars.bg
War Thunder - за фенове на aircraft combat sims

Black Desert Online - ново поколение MMORPG

The Elder Scrolls Online

Продавам/разменям Diablo 3 battlenet account

World of Tanks

Spec Ops: The Line

Unreal 4 engine showcase

RaiderZ

Tera Online

GoG.com
Продавам развит Pre-purchase Guild Wars 2 акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Продавам Guild Wars 2

Продавам gw2

Продавам Guild Wars 2

Продавам GW2 acc

Заменям GW2 за Diablo 3

Продавам GW2 акаунт !

Заменям Diablo 3 за Guild Wars 2

Продавам GW2
Heart of the Swarm

This is where Dreamhack plans to hold their ESPORTS event in

Любопитно четиво

Chat канали, най-накрая в 21 век :)

Goons of Korhal - Starcraft Nation

Patch 1.1

Grrrr започва SC2!

sc2casts

карти за СК2

Star Craft 2 rage
Новия пач

BG Stream

WCG Finals

Free ip boost from alienware

Magma Chamber

New Heroes

Server Stability .... Number One What ???

US Final ... CLG vs Epik

UPDATES

Shots
General

Nicknames

Бета ключове
GW 2 ?

[BGf] Bulgarian Soul Reavers

Keepers of lady [gaga] търси люде :) за PvP предимно

Гилдии

Desolation

Търсят се хора за sPvP отбор

Малко помощ.

Bulgaria on three seas [BOTS]

ETA (Unforgettable Memories)

[BG] The Bulgarians - (Seafarer's Rest)

Latest Images

X-fire ingame chat


X-Mass Card Back


X-Mass Card Inside


X-Mass Card Front

Website design by Chavi Boncheff and Gavrail Kubatev using PHP-Fusion.
Site best viewed in resolutions of 1024x768 or higher with text size medium and font MS Reference Sans Serif.
Guild Wars is a trademark of NCsoft Corporation. Copyright © NCsoft Corporation. All right reserved. © 2004 ArenaNet, Inc. Guild Wars related content of this website is copyright ArenaNet, a wholly-owned subsidiary of NCsoft Corporation. All rights reserved. ArenaNet, Arena.net and the ArenaNet logo, as well as Guild Wars, are trademarks or registered trademarks of NCsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.
Powered by PHP-Fusion v6.00.108 © 2003-2005
Top