Guild Wars Bulgaria


News
Submit News
About the Game
Game Lore
Articles
Submit Article
Guild Wars FAQ
All Downloads
Search
Contact Us


Forum
Web Links
GWBulgaria IRC


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist
Dervish
Paragon


The Tombs
Armor Crafting
Skill Locator
In-Game Emotes


Screenshots
Upload Screens
Wallpapers
Movies
World Map
Underworld Map
Fissure Map

Login
Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.
Recent Users off
keflekzo Months
Spezial Months
tL_ Months
Ravenhear Months
toleto Months
dobber Months
Chavi Months
Liahim Months
Str1deR Months
KoenWinte Months

1944 Members
18245377 Unique Visits

Vote for us

www.guildwars.com

www.arena.net

www.ncsoft.net


Mesmer - Обща Информация

(от Чави)

История

Хората използват хипнотични и транс състояния от хиляди години. Различните форми на медитация играят важна роля в религиите на много култури. Но истиската научна концепция за хипнотизма се ражда едва в края на 18-ти век. Бащата на модерния хипнотизъм е Франц Месмер - Австрийски физик. Месмер вярвал, че хипнозата е мистична сила, която се влива от хипнотиста в обекта на хипноза (той я нарича 'животински магнетизъм'). Въпреки, че критиците бързо отхвърлили магичният елемент в неговата теория, предположението на Месмер, че силата зад хипнозата идва от хипнотиста и по някакъв начин се предава на обекта, се задържа през времето. Хипнозата била позната първоначално като месмеризъм, на името на Месмер и различни форми на това наименование се използват и до днес.

Месмерът в Guild Wars

Много е трудно накратко да се опише Професията на Месмера. Това се дължи едновременно на нейната уникалност в комбинация с огромния брой разновидности на похвати, с които Месмерът борави за да помага на приятели или да вреди на врагове. Наивно кратка, но в общи линии правилна дефиниция би била следната: Месмерът използва силите и действията на противниците си, за да ги преобразува в своя полза или в тяхна вреда. Пораженията му не се влияят от бронята на опонентите, което ги прави много ефективни. Повечето от уменията му започват с думите 'Ако противника...' или 'Следващият път когато противника...'. Един играч бе казал 'Сътборниците на Месмера нямат ясна представа какво прави той по време на битката. Враговете му обаче много добре усещат неговата намеса'. Нека разгледаме различните специализации в месмерската професия, чието обособяване по-ясно разкрива тактическите похвати на действие.

Бърз Каст - Fast Casting

Само основен(primary) Месмер може да вдига атрибута Бърз Каст. Въпреки, че няма точна информация, на 12-то ниво това предизвиква ускоряване на каста от около 40%. Мога само да добавя, че въпреки да изглежда невзрачно, този бонус се усеща явно. Магия с 3-секунден каст се сваля под 2 секунди например. Бързия каст заема своето място в повечето развития(builds - билдове) на елитните Гилдии.

Доминираща Магия - Domination Magic

Както подсказва името, тук ще намерим тази част от силите на Месмера, най-близко свързана с нанасяне на поражение. Близо половината умения тук са от тип Условен Хекс, т.е. врагът има възможност да ги избегне ако ги познава и внимава в следващите си действия. Това е и сложността в използването на Месмера. Той трябва да предугади последващите действия на противника или да го принуди да предприеме необходимото, за да бъде постигнат ефективен резултат. Дали противника ще използва атака или магия, от какъв тип ще бъде магията и т.н. Ще открием по нещо за всичко. Директните доминиращи магии също предлагат широка гама 'полезни' дейности. От кражба и блокиране на умения, през изгаряне на енергия до офанзивно (разбирай нанасящо поражение) премахване на хексове и енчантменти. Така достигаме до типа умения, които никоя друга професия няма в такова изобилие: Прекъсващите(Interrupt) Магии. Тези техники са най-сложни за използване, защото изискват от Месмера да улучи противника си точно по времето на активиране на умение или каст на магия. За кастове под 2 секунди това изисква много опит и концентрация. На помощ на Месмера тук идват умения за увеличаване времето нужно на противника за каст. Както и при останалите професии, така и при Месмера истинската сила не е в самите умения, а в последователността и навременността на тяхното използване, познато още като оформяне на 'Комбо' последователности от умения.

Вдъхновяваща Магия - Inspiration Magic

Това направление можем да опишем най-просто като противоположно на доминиращото. Основната цел на Вдъхновяващата Магия е да помага на Месмера. Тук има само един Хекс - дефанзивен, както и много умения от тип 'stance'. Уменията от тип 'stance' са винаги върху кастера (макар, че могат и да влияят върху околните), с мигновенна активация, краткотраен ефект и не могат да се натрупват едно върху друго (stacking). Всеки следващ 'stance' прекратява предишния, ако има такъв. Вдъхновяващата Магия варира от защитни умения, през умения за източване на противниковата и възстановяване на собствената енергия до ускоряване презареждането на уменията. Тук е и единственото умение за възстановяване живота на Месмера - Ether Feast.

Магия на Илюзията - Illusion Magic

Името подсказва много. Илюзията е техника на Месмера, при която противниците не усещат сериозна намеса в енергията или жизнените си точки, но някак си това което искат да постигнат... не става. Илюзията съдържа и поражения, които тук не са условни, а предимно такива с течение на времето (DoT - Damage over Time). За разлика от другите две течения, чиято ефективност е насочена предимно към кастери, тук намираме умения по-скоро ориентирани към разстройване действията на директно атакуващи противници, както и подпомагане действията на атакуващи или атакувани съюзници. Ето защо илюзията е чест избор на герои, използващи близък бой (меле-герои) и Рейнджъри.

Практически Развития на Месмер

Месмерът може да преобладава като умения, независимо дали е основна или вторична професия. При този избор, трябва да се има предвид необходимата скорост на активация на желаните умения, за да определим дали да инвестираме в основен Месмер - Бърз Каст и до каква степен. Без да се спирам в подробности за самите умения, ще споделя наблюденията си за следните успешно изпозвани развития:

Доминатор:

По-скоро поражение отколкото стопиране на кастери. Неговото оръжие са Empathy, Shatter-ите, Backfire и Офанзивните прекъсващи Power Leak, Power Spike и др.

Енергиен стопер:

Тук имаме компромис с поражението за сметка на пълното спиране на противниковия каст. Този Месмер базира уменията си силно върху изсмукване на енергия - Burn, Surge, Leak, Spike, Drain, Tap в комбинация с нанасящи поражение при липса на каст и енергия като Wastrel's и Wrack.

Илюзионист:

В близък или далечен бой, илюзионистът умее да използва DoT-умения: Phantasm, Pain, Anguish, Migraine и др., както и много важните разтройващи атаката: Sympathetic, Soothing, Clumsiness, Ineptitude, Fragility. Меле Месмерите често използват елитното умение Illusionary Weaponry, което не познава броня и блок.

Съществуват много и различни комбинации на умения в рамките на тези течения, както и междинни, с фрагменти измежду тях. Както всяка друга професия, така и Месмерската е въпрос на предпочитание и нагаждане на уменията според стила на играча.

Тук приключва моята хипноза върху вас. Вие отделяте очите си от монитора. Ще преброя назад и на Едно ще се събудите, като ще помните всичко което разказах:

5... 4... 3... 2... 1...

Ще се месмеризираме отново в Тирия. Ако в някой миг усетите призрака на чичо Уостръл да се кахъри над главата ви, току виж аз съм зад гърба ви и имате точно 3 секунди!

Успех!

Умения на Месмера


Posted by Chavi on April 25 2005 - 10:45:29 4 Comments 13192 Reads Print
Comments
Chilie on May 05 2006 - 09:21:53
С коя втора професия се комбинира добре?
Spezial on November 26 2006 - 17:47:18
Монк....Некро...с некро сцепва сичко
Player1 on November 28 2006 - 17:12:38
iskam pi4ove da mi kajete dali 6te varvi dominator sas necro?
Player1 on November 28 2006 - 17:13:00
poneje mislq da si prava mesmer
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

Awesome! 33% [2 Votes]
Very Good 17% [1 Vote]
Good 17% [1 Vote]
Average 17% [1 Vote]
Poor 17% [1 Vote]

Quick Skill on

Member Poll off
Любима част на Guild Wars?

Prophecies

Factions

NightFall

Всички са ми любими

Никоя не ми е любима

WoW е N1 ! Опа, грешен сайт!

You must login to vote.

GW Ladder Peek
Wed, 8 Sep 2010 01:06:09 +0300


Latest Articles
Ritualist - Обща...
Assassin - Обща ...
Как се създ...
Рангови Ти...
Героите(Hero ...

Latest Threads
Последни Теми във Форумите
Saturday October 24th

ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

ДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

Състояние на играта

Guild Wars технически проблем

Няколко нови куеста в GW1 == free tormented weapon

проблем с паролата на ГВ

GW Дропи яко :(

Въпрос от новак

ACTA / PIPA / SOPA n shit

Седем Години Guild Wars България!
Defend North Kryta Province (Hard mode)

Малак вапрос

Въпроси относно играта

GvG въпрос/и

Еле/Монк хейлър

Рън техники за Nightfall

Leveling Guide 1-20

Малко въпроси

N/P AB build

Добър билд за air ele
Конкурс

Show your UI !

Интервю с Даниел Дочиу

Ева в класацията на Voodoo Extreme за Свети Валентин

Я са намерете грешката :)

Скалъпих едно клипче в youtube ..

Guild Wars alpha test 0.o

Норнска маска - шотландски боец

Конкурс за най-добре миксирана броня

Guild Wars Paragon Dance Music Video
Продавам Pre-purchase развит акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Разменям Guild Wars 2 за Diablo 3

GW 2 account си търси нов стопанин.

Продавам: GW2 акаунт

Търся си Eye of the North

Сто кила ракия давам!

Продавам!!!!

Купувам ЕОТН

tomes
Project Frontline

Размисли и страсти относно новите Guild Wars гилдии

Набирам хора за Charr only PvP guild/light role-playing

The Last Dark Legion [DARK] набира нови членове

Търся играчи за gvg

Мета нууб fs!

dead game

PRIQTEL V NYJDA SE POSNAVA :wink:

Guild Wars & Factions отначало

Ultra Meta Comeback [iway]
6ти албум о_О

5ти албум :D

4ти албум

ЧНГ!

Съвет за смяна на видео карта

ЧРД Dobber!

Razer Goliathus Pad

Евро 2012

Ново ПЦ за GW2

Лабиринт
Играещите татковци

Приключения в JQ или един добър ПвП/ПвЕ еле билд

Снимки на геройте!!

Вчера и днес

Най-скъпият дроп :P

да се похваля :)

Какво не е наред в картинката?

An everyday BGf-story

едно бъгче от фестивала

Ако нямаше левъл кап
Бъгове по форума

Guild Wars 2 Giveaways on European Fansites

Спечели Guild Wars 2 акаунт

Guild Wars 2 meet up - RockIt на 20ти Август

GuildWars.bg и GuildWars 2

За проблемите със сайта и форума през последните дни.

Проблем с Google Chrome

Проблем с качването на подпис

Запитване

Team Speak 3 server на GuildWars.bg
War Thunder - за фенове на aircraft combat sims

Black Desert Online - ново поколение MMORPG

The Elder Scrolls Online

Продавам/разменям Diablo 3 battlenet account

World of Tanks

Spec Ops: The Line

Unreal 4 engine showcase

RaiderZ

Tera Online

GoG.com
Продавам развит Pre-purchase Guild Wars 2 акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Продавам Guild Wars 2

Продавам gw2

Продавам Guild Wars 2

Продавам GW2 acc

Заменям GW2 за Diablo 3

Продавам GW2 акаунт !

Заменям Diablo 3 за Guild Wars 2

Продавам GW2
Heart of the Swarm

This is where Dreamhack plans to hold their ESPORTS event in

Любопитно четиво

Chat канали, най-накрая в 21 век :)

Goons of Korhal - Starcraft Nation

Patch 1.1

Grrrr започва SC2!

sc2casts

карти за СК2

Star Craft 2 rage
Новия пач

BG Stream

WCG Finals

Free ip boost from alienware

Magma Chamber

New Heroes

Server Stability .... Number One What ???

US Final ... CLG vs Epik

UPDATES

Shots
General

Nicknames

Бета ключове
GW 2 ?

[BGf] Bulgarian Soul Reavers

Keepers of lady [gaga] търси люде :) за PvP предимно

Гилдии

Desolation

Търсят се хора за sPvP отбор

Малко помощ.

Bulgaria on three seas [BOTS]

ETA (Unforgettable Memories)

[BG] The Bulgarians - (Seafarer's Rest)

Latest Images

X-fire ingame chat


X-Mass Card Back


X-Mass Card Inside


X-Mass Card Front

Website design by Chavi Boncheff and Gavrail Kubatev using PHP-Fusion.
Site best viewed in resolutions of 1024x768 or higher with text size medium and font MS Reference Sans Serif.
Guild Wars is a trademark of NCsoft Corporation. Copyright © NCsoft Corporation. All right reserved. © 2004 ArenaNet, Inc. Guild Wars related content of this website is copyright ArenaNet, a wholly-owned subsidiary of NCsoft Corporation. All rights reserved. ArenaNet, Arena.net and the ArenaNet logo, as well as Guild Wars, are trademarks or registered trademarks of NCsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.
Powered by PHP-Fusion v6.00.108 © 2003-2005
Top