Guild Wars Bulgaria


News
Submit News
About the Game
Game Lore
Articles
Submit Article
Guild Wars FAQ
All Downloads
Search
Contact Us


Forum
Web Links
GWBulgaria IRC


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist
Dervish
Paragon


The Tombs
Armor Crafting
Skill Locator
In-Game Emotes


Screenshots
Upload Screens
Wallpapers
Movies
World Map
Underworld Map
Fissure Map

Login
Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.
Recent Users off
keflekzo Months
Spezial Months
tL_ Months
Ravenhear Months
toleto Months
dobber Months
Chavi Months
Liahim Months
Str1deR Months
KoenWinte Months

1944 Members
18245388 Unique Visits

Vote for us

www.guildwars.com

www.arena.net

www.ncsoft.net


Elementalist - Обща Информация

(Оригинална статия от Spooky @ Guild Wars Guru; Превод/редакция от Чави)

Елементалистът в Guild Wars

Претенденти за господство върху Земята, Небесата, Водата и Огъня, Елементалистите са майстори на унищожението. Не само са способни да нанасят масивно поражение на единична цел, но могат и да разширят обхвата на магиите си върху множество опоненти, което ги прави не само смъртоносни, но и гъвкави противници.
За сметка на овладяването на всички природни стихии обаче, Елементалистите са може би най-слабият клас по отношение на защитата си. Те трябва постоянно да внимават в придвижването към целта и да атакуват в най-благоприятния момент, без да се разкриват за атака. Мъдрите Елементалисти накланят везните на битките, без дори да бъдат наранени.
Освен поражение в сурова форма, Елементалистът притежава редица изключителни помощни умения, както и възможност да нарушава атаките на противника. Ето защо не е учудващо да срещнем както типичните далечни кастери, така и ходещи бомби, които се стремят към допир с противника, а дори и дефанзивни меле-играчи.
Бронята на Елементалиста е уникална с това, че частите от различните набори обикновено дават допълнителна защита срещу един елемент, докато са много слаби срещу друг (Огън-Вода, Въздух-Земя). Поради тази причина, играчите трябва внимателно да подбират облеклото си според ситуацията.

Атрибути на Елементалиста

Енергиен Склад - Energy Storage

Атрибутът може да бъде развиван само от Основен Елементалист и често е най-важната причина играчите да избират за водеща тази професия, макар да смятат да използват преобладаващи умения от вторичната. Всяко ниво на енергиен склад, увеличава общата енергия на героя (към излизането на играта с 3 точки на ниво). Всички кастери, но особено Елементалистите, притежават мощни умения, които обаче изискват много енергия. Ето защо е полезно този атрибут да се вдига колкото се може повече. Енергийният Склад е свързан и с умението на Елементалиста за възстановяване на живот ("Aura of Restoration"), което го лекува при всеки каст, спрямо енергийната му стойност. Така че, колкото повече магии каства, толкова по-дълго ще остане жив.

Въздушна Магия - Air Magic

Овладяването на Въздуха фокусира най-вече върху мощни атаки срещу единична цел. Светкавиците също така притежават бонус проникване през брони (armor penetration), който се отразява като допълнение към поражението. Това ги прави много ефективни срещу тежко бронирани противници - най-често Войни. Комбининацията със заслепяващи умения (състоянието на заслепяване предизвиква сериозен спад в успеваемостта на меле атаките), определя насочеността на тази специалност към разправа със меле противници.

Земна Магия - Earth Magic

Земята основно помага в защитата на Елементалиста. Основно чрез два вида умения - собствени енчанти и защитни пилони - уордове (wards) със зонален ефект, от който се възползват всички съотборници в зоната на действие. В разгара на битката, наличието на правилния уорд може бързо да наклони везните в полза на Елементалиста и съюзниците му. В земната магия също така са достъпни и няколко офанзивни умения, включително зонални магии, но недостатъчно силни, за да направят Земния Елементалист предпочитан избор за нападателен билд, спрямо Въздушния или Огнения. Ето защо се препоръчва използването на Земята само като поддържащ атрибут.

Огнена Магия - Fire Magic

В огъня е концентрирана най-сериозната зонална нападателна мощ на Елементалиста. Огнената магия е способна да поразява множество противници около атакуваната цел, но притежава и достатъчно умения за единична атака. Тези характеристики определят преобладаващият избор на огъня за повечето офанзивни Елементалисти. В допълнение на доброто поражение и гъвкавостта на уменията, предимство дава и възможността за възпламеняване на противниците - състояние (condition), което игнорира бронята и резистенциите. Всички тези екстри обаче идват на сериозна енергийна цена, така че доброто управление на енергията е важно условие за успех.

Водна Магия - Water Magic

Царството на Водата е "спомагателната" линия на Елементалиста. Там откриваме множесто полезни умения, включващи енчанти, уордове, хексове и може би най-важното - тук са уменията за забавяне на противника, или дори цялостното му спиране. Последните са полезни както за догонване на отстъпващи противници, така и за забавяне на настъпващи. Въпреки, че не притежава силата на Въздушната или Огнената Магия, Водният Елементалист е успешен избор заради ефективността на много от уменията си.

Развитие на Елементалист

Както винаги, първият важен момент е определянето на посоката, в която ще се играе, след което се подбират атрибутите, които най-добре подпомагат замисъла. За тези, които желаят да фокусират изцяло върху поражението, най-добрият избор е Въздух или Огън. Като с въздух печелим поражение над единична цел, за сметка на зоналните ефекти от Огнената Магия. Друга полезна черта на въздуха е относително бързият каст, позволяващ по високи обороти на атаката, т.е. добър избор срещу меле герои. С огъня, от друга страна успешно се контролират групи - правилно избраната зонална магия обикновено ще разпръсне противника, нарушавайки целостта на атаката му. Всеки играч трябва да направи избор според личният си стил.
За тези, които искат да се ориентират към поддържащи герои, удачен избор са Земната и Водната линии, които са малко по сложни и изискват много добро познаване на уменията - колко енергия костват, с каква скорост се кастват и кога е най-подходящият момент за това. Казано по-просто, тези Елементалисти са заети не само с битката, но и с бойното поле. В крайна сметка - при ориентация на билда към противника с поддръжка на съотборниците е добре да се избере Водата, докато Земата е за тези, които се чувстват по-компортно защитени максимално.
Кои са основните врагове на Елементалиста. Разбира се, първо ще споменем Месмера, който сякаш няма какво друго да прави, освен да тормози всеки кастер, макар че обикновено Монасите са основна цел на неговите атаки. Поне в началото на битките. По късно Месмерите виждат Елементалист и се ядосват че е по в крак с модата от тях. А може и да е поради друга причина. Тъй като доста от уменията на Елементалиста са с бавен каст, за всеки клас който изполва някаква форма на прекъсване (interrupt) е относително лесно да наруши линията на каст. Ето защо трябва да се внимава много какво се случва с уменията и да се отговаря адекватно. Веднъж обаче натрупали опит, ако решите, че Елементалистът е един от най-приятните за игра класове (такова е и мнението на автора), не оставяйте чувството на превъзходство върху масите да замъгли разсъдъка ви!

Практически Комбинации на Елементалист

Елементалист/Месмер

Заедно с недостиживия енергиен капацитет на Елементалиста, идват предимствата на вторичния Месмер - доминиращи и прекъсващи магии, които ще могат да се кастват по-често. Но може би най-полезното което Месмера предлага е неговото умение да краде енергия. Тази комбинация позволява почти непрестанна офанзива с използване на иначе енергийно-скъпи умения.

Елементалист/Монах

Една от най-разпространените комбинации в играта. Обикновено използва Енергийния склад заедно с умения почти изцяло от професията на Монаха. Въпреки, че не е силен като основен Монах, този Елементалист използва енергийния си капацитет за по-голяма издържливост в дълги стълкновения. Разбира се, допълнителен плюс е и възможността да поддържа високо ниво на собствените си жизнени точки.

Елементалист/Некромансер

Може би с идеята за използване на умения от линията на Curses, блокирайки възможностите на враговете да го наранят, докато самият той ги залива с магии. Евентуално, с Death магията може да се движим с ескорт от призовани от мъртвите помощници, които да отвличат вниманието на противника.

Елементалист/Рейнджър и Елементалист/Воин

Рядко срещани комбинации, при които обикновено се използват умения на Елементалиста за добавяне на поражение към това на основното оръжие (като Conjure), в комбинация с някои от защитните му магии.

Полезни съвети

Общи

Определете конкретната роля на вашият Елементалист и оттам - посоката на развитие на билда;
Старайте се да използвате поддържащи умения от вторичната професия;
Обръщайте внимание на енергийните стойности, когато подбирате умения;
Наблюдавайте противника. Установете какви умения ползва и ги контрирайте. И обратно - разберете как той може да контрира вас и се пригодете за това. Използвайте тези свои умения, които са най-ефективни срещу класа на противника;
Винаги стойте заедно с отбора си, за да бъдете в обсег за лекуване;
В PvE се старайте да носите умение за възкресяване.

Специфични за Елементалиста

Освен ако не фокусирате върху зонални умения от близко разстояние, винаги се старайте да сте далеч от меле обхвата;
Основно се запознайте с времената за каст - прекъсване на скъпо струваща магия може да има сериозни последствия;
Научете се кога да отстъпите. Елементалистите не са танкове и ако нещо сериозно ви подгони, добре е да си плюете на петите;
Наблюдавайте енергията си. Старайте се и отборът ви да е в течение, за да знаете кога да изчакате презареждане.

Експериментирайте и се забавлявайте!

Умения на Елементалиста


Posted by Chavi on May 12 2005 - 12:18:49 7 Comments 16895 Reads Print
Comments
master96 on December 29 2005 - 13:26:05
elementalistut e nai qkiqt geroi ot igrata i e bog NA GW 4uhteli i e po qk ot vsi4ki drugu geroi qsno nqma necromcer nqma monah ima samo elementalist!
l1ghty on January 23 2006 - 15:59:18
master96 on December 29 2005 - 15:26:05
elementalistut e nai qkiqt geroi ot igrata i e bog NA GW 4uhteli i e po qk ot vsi4ki drugu geroi qsno nqma necromcer nqma monah ima samo elementalist!


rofl
cidsan on October 07 2006 - 13:58:20
ot kyde da si izteglq igrata
Spezial on October 13 2006 - 16:16:46
Eле то е хубар герои на няма наи силен в тази игра.....секи герои си има плюсове и минуси.....сьщо и елето некоя минос е в това че има мн малак деф...но за сметка на това има силни магии...например един реинджар може да атакува кам 3 пьти по далеч от колко елето така че слап херо няма и това си е....
Player1 on November 26 2006 - 17:24:25
i kakvo kato e sas tolkova silen DMG samo im vlizam sas war/monka mi i prosto nqma 6ansove toi moje da ima dmg ama az imam DEF/HEAL/SHIELD i prili4no dobar dmg
taka 4e kakto kazva spezial nqma nai dobar HERO!
Player1 on November 26 2006 - 17:34:47
Player1 on November 27 2006 - 16:41:35
abe pi4ove dneska cel den se 4uda kak moje da se karame koi e nai silen geroi i koi e nai gotin.spored men nai gotin za edin 4ovek e tozi koito go kefi nai mnogo i dori da e razvit ne pravilno i go znae6 ako tozi geroi te kefi to prosto prodaljava6 da igrae6 sas nego i prodaljava6 da za6titava6 profesiqta a dokolkoto tova 4e nqkoi govorqt 4e tozi e the best,ne onzi e the best.e tova ne e vqrno the best e tozi koito te nai kefi i tozi sas koito moje6 da igrae6.i vednaga davam primer ako si stanal pro na ele ti prosto ne moje6 ot vednaj da kaje6 4e war e the best prosto za6toto ti si igral ama ne si zn kakvo da pravi6 i si ostanal razo4arovan ot nego.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

Awesome! 67% [6 Votes]
Very Good 33% [3 Votes]
Good 0% [No Votes]
Average 0% [No Votes]
Poor 0% [No Votes]

Quick Skill on

Member Poll off
Любима част на Guild Wars?

Prophecies

Factions

NightFall

Всички са ми любими

Никоя не ми е любима

WoW е N1 ! Опа, грешен сайт!

You must login to vote.

GW Ladder Peek
Wed, 8 Sep 2010 01:06:09 +0300


Latest Articles
Ritualist - Обща...
Assassin - Обща ...
Как се създ...
Рангови Ти...
Героите(Hero ...

Latest Threads
Последни Теми във Форумите
Saturday October 24th

ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

ДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

Състояние на играта

Guild Wars технически проблем

Няколко нови куеста в GW1 == free tormented weapon

проблем с паролата на ГВ

GW Дропи яко :(

Въпрос от новак

ACTA / PIPA / SOPA n shit

Седем Години Guild Wars България!
Defend North Kryta Province (Hard mode)

Малак вапрос

Въпроси относно играта

GvG въпрос/и

Еле/Монк хейлър

Рън техники за Nightfall

Leveling Guide 1-20

Малко въпроси

N/P AB build

Добър билд за air ele
Конкурс

Show your UI !

Интервю с Даниел Дочиу

Ева в класацията на Voodoo Extreme за Свети Валентин

Я са намерете грешката :)

Скалъпих едно клипче в youtube ..

Guild Wars alpha test 0.o

Норнска маска - шотландски боец

Конкурс за най-добре миксирана броня

Guild Wars Paragon Dance Music Video
Продавам Pre-purchase развит акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Разменям Guild Wars 2 за Diablo 3

GW 2 account си търси нов стопанин.

Продавам: GW2 акаунт

Търся си Eye of the North

Сто кила ракия давам!

Продавам!!!!

Купувам ЕОТН

tomes
Project Frontline

Размисли и страсти относно новите Guild Wars гилдии

Набирам хора за Charr only PvP guild/light role-playing

The Last Dark Legion [DARK] набира нови членове

Търся играчи за gvg

Мета нууб fs!

dead game

PRIQTEL V NYJDA SE POSNAVA :wink:

Guild Wars & Factions отначало

Ultra Meta Comeback [iway]
6ти албум о_О

5ти албум :D

4ти албум

ЧНГ!

Съвет за смяна на видео карта

ЧРД Dobber!

Razer Goliathus Pad

Евро 2012

Ново ПЦ за GW2

Лабиринт
Играещите татковци

Приключения в JQ или един добър ПвП/ПвЕ еле билд

Снимки на геройте!!

Вчера и днес

Най-скъпият дроп :P

да се похваля :)

Какво не е наред в картинката?

An everyday BGf-story

едно бъгче от фестивала

Ако нямаше левъл кап
Бъгове по форума

Guild Wars 2 Giveaways on European Fansites

Спечели Guild Wars 2 акаунт

Guild Wars 2 meet up - RockIt на 20ти Август

GuildWars.bg и GuildWars 2

За проблемите със сайта и форума през последните дни.

Проблем с Google Chrome

Проблем с качването на подпис

Запитване

Team Speak 3 server на GuildWars.bg
War Thunder - за фенове на aircraft combat sims

Black Desert Online - ново поколение MMORPG

The Elder Scrolls Online

Продавам/разменям Diablo 3 battlenet account

World of Tanks

Spec Ops: The Line

Unreal 4 engine showcase

RaiderZ

Tera Online

GoG.com
Продавам развит Pre-purchase Guild Wars 2 акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Продавам Guild Wars 2

Продавам gw2

Продавам Guild Wars 2

Продавам GW2 acc

Заменям GW2 за Diablo 3

Продавам GW2 акаунт !

Заменям Diablo 3 за Guild Wars 2

Продавам GW2
Heart of the Swarm

This is where Dreamhack plans to hold their ESPORTS event in

Любопитно четиво

Chat канали, най-накрая в 21 век :)

Goons of Korhal - Starcraft Nation

Patch 1.1

Grrrr започва SC2!

sc2casts

карти за СК2

Star Craft 2 rage
Новия пач

BG Stream

WCG Finals

Free ip boost from alienware

Magma Chamber

New Heroes

Server Stability .... Number One What ???

US Final ... CLG vs Epik

UPDATES

Shots
General

Nicknames

Бета ключове
GW 2 ?

[BGf] Bulgarian Soul Reavers

Keepers of lady [gaga] търси люде :) за PvP предимно

Гилдии

Desolation

Търсят се хора за sPvP отбор

Малко помощ.

Bulgaria on three seas [BOTS]

ETA (Unforgettable Memories)

[BG] The Bulgarians - (Seafarer's Rest)

Latest Images

X-fire ingame chat


X-Mass Card Back


X-Mass Card Inside


X-Mass Card Front

Website design by Chavi Boncheff and Gavrail Kubatev using PHP-Fusion.
Site best viewed in resolutions of 1024x768 or higher with text size medium and font MS Reference Sans Serif.
Guild Wars is a trademark of NCsoft Corporation. Copyright © NCsoft Corporation. All right reserved. © 2004 ArenaNet, Inc. Guild Wars related content of this website is copyright ArenaNet, a wholly-owned subsidiary of NCsoft Corporation. All rights reserved. ArenaNet, Arena.net and the ArenaNet logo, as well as Guild Wars, are trademarks or registered trademarks of NCsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.
Powered by PHP-Fusion v6.00.108 © 2003-2005
Top