Guild Wars Bulgaria


News
Submit News
About the Game
Game Lore
Articles
Submit Article
Guild Wars FAQ
All Downloads
Search
Contact Us


Forum
Web Links
GWBulgaria IRC


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist


Necromancer
Warrior
Elementalist
Monk
Ranger
Mesmer
Assassin
Ritualist
Dervish
Paragon


The Tombs
Armor Crafting
Skill Locator
In-Game Emotes


Screenshots
Upload Screens
Wallpapers
Movies
World Map
Underworld Map
Fissure Map

Login
Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.
Recent Users off
keflekzo Months
Spezial Months
tL_ Months
Ravenhear Months
toleto Months
dobber Months
Chavi Months
Liahim Months
Str1deR Months
KoenWinte Months

1944 Members
18251294 Unique Visits

Vote for us

www.guildwars.com

www.arena.net

www.ncsoft.net


Как се създава PvP гилдия

Как се създава PvP гилдия

от dobber

Долният материал е само мисли и насоки, изразяващи личното мнение на автора и това върху което той би наблегнал, ако в момента реши да създаде нова гилдия.

1) Recruitment

Това е най-важното звено от създаването на една гилдия. Изцяло от него зависи дали по-нататък ще има шансове изобщо да се изпълнят останалите точки. Затова е най-добре още от начало да се помисли за някой неща. Първо това са общите изисквания за всички играчи. В днешно време е смехотворно да се прави сериозна PvP гилдия със играчи на половина готови да бъдат в такава. Това са изисквания за задължително притежание на трите продължения на играта, задължително отключени всички руни, ъпгдейди и поне 6-8 професии изцяло отключени, голямо количество Факшън и доста опит в ГвГ. Не не говоря за създаване на all-stars отбор, а за такъв от новаци, които искат да преминат на следващото ниво. Второто нещо на което трябва да се наблегне са отношения между играчите. Най-добрия вариант е ако се съберат няколко групички които от преди това са приятели и да се сработят едни с други, а най-лошият вариант е да вземете хора, които не могат да се понасят един друг или са с избухлив характер.
Най-добре ще е ако успеете да съберете/включите отбор които за кратко време да натрупа необходимата база от хора за сериозна игра. Това са в началото около 12-15 човека, които с времето ще станат около 12. Някои от тях ще тръгнат в други посоки, а с течение на времето може и да придърпате други играчи. Важното е обаче да има едно ядро от около 10-12 човека, които винаги ще бъдат заедно и ще движат гилдията напред.
Едно от най-важните условия за успеха на дадена гилдия е лидера. Ако всички му имат доверие, слушат насоките му и той наистина е добър, нещата ще се движат много по-бързо, от колкото ако е полу-анархия със една-две по-изпъкващи личности.

2) Goals

Трябва ясно и точно да се знаят целите на гилдията и е добре всеки един в нея да ги разбира и желае. Не говоря за строги правила и 10 страници закони на гилдията. Става дума за типа на игра в нея. В никакъв момент да не се случва 7 човека събрали се с готови постройки да чакат един човек които е решил да ферми малко босове. Ако на някои много му се отварят сандъци, то да си го прави в различно от часовете за ГвГ/Томбс време. Или не му е мястото при вас. Разбира се, не прекалявайте, има моменти в които е добре да се почива но това сами ще го усетите. Просто трябва на всички да е ясно че гилдията се събира основно за ПвП.

3) Spirit

Много важно условие е хората в отбора ви да имат силено изразен състезателен дух или да се породи такъв в тях. Това се прави с сериозна игра, достижими цели и успехи. Ако в някои момент някои от играчите ви загуби интерес трябва да му се обърне специално внимание. Най-добрият начин да поддържате духа на играчите си е да вдигате летвата с 5см след всеки успех. Ако този сезон вие сте в топ 500, в следващият трябва да сте в топ 400 без извинения! Не забравяйте че от едно положение нататък напредъка става много по-труден и бавен.

4) Manageing Loses

Едно от най-трудните неща за всяка гилдия е да се справя със загубите. Деморализацията, когато се изгуби "спечелена" игра е много тежка за някои хора и може директно да ги изкара от играта за вечерта. Споровете след такива мачове в някои гилдии са почти ежедневие и е необходимо голямо дебелоглавие от страна на някои играчи за да се справят със ситуацията. Няма просто решение на това.
Един от вариантите е да накарате съотборниците си да повярват че всяка загуба всъщност е победа. След всяка по-тежка загуба отделете няколко минути и обсъдете с какво са ви победили, къде вие сте сгрешили и какви поуки може да извлечете за бъдещи мачове. Запомнете от сега че никога няма да спрете да губите, но е истинско майсторство да използваш загубата за да подобриш играта си. Особено много се пазете от лични нападки. Ще се случва от време на време когато грешката на един човек ще струва цялата игра. В последвалото обсъждане, не нападайте човека все едно е виновен и за холокоста, а просто обяснете проблема и се уверете че си е направил изводи и ще се старае да не се повтаря. Не обиждайте и в НИКАКЪВ случай не се карайте по време на игра. Основно правило е че не си загубил докато не убият Гилд Лорд-а. Това важи и за опонента ви. Както вие правите грешки, така и те могат да направят и трябва да сте концентрирани за да се възползвате от тях.

5) Manageing Wins

Друг сериозен проблем е прекомерното самочувствие след някои победа срещу топ гилдия. Една-две победи няма да ви вкарат в елита! Нито 10 или 100 такива... Запомнете че както вие имате много различни причини за да загубите, така и опонента ви има същите. Радвайте се на победите, но се пазете от прекомерното самочувствие. Грозна загуба от гилдия, която два дни преди това сте победили ще влоши положението и даже ще пострада самочувствието на много хора. Всяка игра е индивидуална, независимо дали тази гилдия я биете десети пореден път.

6) Training

Най-добрият учител, колкото и странно да ви се вижда са арените. Нека съотборниците ви и вие редовно играете в RA и TA. Тествайте нови постройки, тествайте определени умения, подобрявайте качествата си с някои професии и постройки. Научете старите и търсете нови връзки между уменията. Гладиаторските точки са най-силният показател че някои новак редовно подобрява своята игра. Разбира се, винаги ще има хора, които няма да имат свободно време за друг тип пвп занимания, но те трябва да са достатъчно сериозни за да играят редовно с отбора.
Друг много добър учител е observer mode. Наблюдаването какви са "модите" в ГвГ/Томбс в момента и какви са плюсовете и минусите в дадена постройка ще ви помогнат да разберете как вие да контрирате опонента си. От OB може да взимате идеи за вашите постройки.

7) Builds Builds Builds

Искам да подчертая че това НЕ Е най-важното звено в една гилдия. Да, задължително трябва да играете добре обмислена и балансирана постройка готова да се справи със всички предизвикателства, но още по-важно е това как го играете. Трябва всеки да знае силните и слаби страни на постройката която играете в момента и как да ги използва в различни ситуации. Разликата между добрия отбор и слабия е начина на игра и обмисляне на ситуациите. Добър отбор ще превърне слабата постройка в победител, докато слаб отбор ще трупа загуби дори със най-силната и/или не балансирана постройка.
Честата смяна на постройката също не е много препоръчителна. Трябва да се играе дълго време за да се усетят наистина силните и слаби страни, за да могат играчите да свикнат с професиите си и да ги играят винаги по най-добрия начин. Колкото повече опит трупате с една постройка, толкова по-лесно ще побеждавате противниците си и ще печелите преди-загубени игри.

8) Stay up to date

Горното няма за цел да ви накара да играете половин година с една и съща постройка. Винаги модифицирайте. Ако забележете че втора поредна игра падате срещу кондишън постройка - добавете умения които да се справят с проблема. Ако пък не може да убивате заради прекалената защита - добавете умения които ги премахват. Никога не чакайте 1-2 седмици за да се убедите че вече не сте актуални. Променяйте често, но по малко.
Има и моменти в които трябва да смените изцяло постройката, това е при драстична промяна на мета играта или "нърф" на някои основни умения от ArenaNEt. В гилдията която съм играхме 4 месеца една и съща постройка и накрая я сменихме защото вече ни писна от нея.

9) Going to the top, staying alive

Това е ултимативно целта на всяка гилдия. Да влезе и да се задържи в така желаната от много зона на топ 50 гилдиите. Много от гилдиите никога няма да се качат по-нагоре от тази позиция. Ако сте стигнали до тук, то значи че досега сте направили много саможертви за да го постигнете. Подобряването на личните и отборни качества се е изплатило и единственото което остава да направите е постоянството.
Събирането на гилдията ви за ежедневната игра не трябва да става с ежедневно разпитване "можеш ли днес да играеш". Трябва всеки от вас да има желание в часовете в които може да бъде на линия. Примерно ако имате играчи които всеки ден работят до 9 вечерта, то по-ранното започване на игра е много трудно без необходимите заместници. По това време вече отдавна трябва да си имате форум и irc/icq където да обсъждате постройки, проблеми, идеи или просто да се забавлявате. Нека всеки от вас да знае че трябва да предупреди поне 1-2 човека, ако няма да може да играе с вас този ден. Редовните срещи на по биричка също сплотяват колектива и поражда това звено от 10-12 човека, които няма да ви изоставят. Така ще може да изглаждате и лични проблеми, както и проблеми с играта. Неписаните правила са най-силни.

10) Pushing it to the limit

Искате да сте на върха? Време е да дадете всичко от себе си. Това може да стане по няколко начина. Удължаване на часовете за игра. Два отбора - дневна и нощна смяна. Игра на живо от компютърна зала по цяла нощ... няколко поредни дни. В гилдията в която съм имаме и лафчето "Корейски weekend", което значи ставане в 9-10 сутринта и игра цял ден срещу Корейски/Японски гилдии". Каквото и да решите да направите, трябва да сте толкова добри и толкова настървени и толкова опитни за да не допускате "глупави" загуби и да броите всеки път нов "рекорд" с поредни победи без загуба. Това е зоната на плейофите където всяка грешка ще ви струва участие.

11) Have fun!!!


Posted by dobber on December 27 2006 - 16:35:10 0 Comments 4789 Reads Print
Comments
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

Awesome! 100% [4 Votes]
Very Good 0% [No Votes]
Good 0% [No Votes]
Average 0% [No Votes]
Poor 0% [No Votes]

Quick Skill on

Member Poll off
Любима част на Guild Wars?

Prophecies

Factions

NightFall

Всички са ми любими

Никоя не ми е любима

WoW е N1 ! Опа, грешен сайт!

You must login to vote.

GW Ladder Peek
Wed, 8 Sep 2010 01:06:09 +0300


Latest Articles
Ritualist - Обща...
Assassin - Обща ...
Как се създ...
Рангови Ти...
Героите(Hero ...

Latest Threads
Последни Теми във Форумите
Tuesday October 27th

ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

ДЕСЕТ ГОДИНИ GUILD WARS !!!

Състояние на играта

Guild Wars технически проблем

Няколко нови куеста в GW1 == free tormented weapon

проблем с паролата на ГВ

GW Дропи яко :(

Въпрос от новак

ACTA / PIPA / SOPA n shit

Седем Години Guild Wars България!
Defend North Kryta Province (Hard mode)

Малак вапрос

Въпроси относно играта

GvG въпрос/и

Еле/Монк хейлър

Рън техники за Nightfall

Leveling Guide 1-20

Малко въпроси

N/P AB build

Добър билд за air ele
Конкурс

Show your UI !

Интервю с Даниел Дочиу

Ева в класацията на Voodoo Extreme за Свети Валентин

Я са намерете грешката :)

Скалъпих едно клипче в youtube ..

Guild Wars alpha test 0.o

Норнска маска - шотландски боец

Конкурс за най-добре миксирана броня

Guild Wars Paragon Dance Music Video
Продавам Pre-purchase развит акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Разменям Guild Wars 2 за Diablo 3

GW 2 account си търси нов стопанин.

Продавам: GW2 акаунт

Търся си Eye of the North

Сто кила ракия давам!

Продавам!!!!

Купувам ЕОТН

tomes
Project Frontline

Размисли и страсти относно новите Guild Wars гилдии

Набирам хора за Charr only PvP guild/light role-playing

The Last Dark Legion [DARK] набира нови членове

Търся играчи за gvg

Мета нууб fs!

dead game

PRIQTEL V NYJDA SE POSNAVA :wink:

Guild Wars & Factions отначало

Ultra Meta Comeback [iway]
6ти албум о_О

5ти албум :D

4ти албум

ЧНГ!

Съвет за смяна на видео карта

ЧРД Dobber!

Razer Goliathus Pad

Евро 2012

Ново ПЦ за GW2

Лабиринт
Играещите татковци

Приключения в JQ или един добър ПвП/ПвЕ еле билд

Снимки на геройте!!

Вчера и днес

Най-скъпият дроп :P

да се похваля :)

Какво не е наред в картинката?

An everyday BGf-story

едно бъгче от фестивала

Ако нямаше левъл кап
Бъгове по форума

Guild Wars 2 Giveaways on European Fansites

Спечели Guild Wars 2 акаунт

Guild Wars 2 meet up - RockIt на 20ти Август

GuildWars.bg и GuildWars 2

За проблемите със сайта и форума през последните дни.

Проблем с Google Chrome

Проблем с качването на подпис

Запитване

Team Speak 3 server на GuildWars.bg
War Thunder - за фенове на aircraft combat sims

Black Desert Online - ново поколение MMORPG

The Elder Scrolls Online

Продавам/разменям Diablo 3 battlenet account

World of Tanks

Spec Ops: The Line

Unreal 4 engine showcase

RaiderZ

Tera Online

GoG.com
Продавам развит Pre-purchase Guild Wars 2 акаунт.

Продавам Guild Wars 2

Продавам Guild Wars 2

Продавам gw2

Продавам Guild Wars 2

Продавам GW2 acc

Заменям GW2 за Diablo 3

Продавам GW2 акаунт !

Заменям Diablo 3 за Guild Wars 2

Продавам GW2
Heart of the Swarm

This is where Dreamhack plans to hold their ESPORTS event in

Любопитно четиво

Chat канали, най-накрая в 21 век :)

Goons of Korhal - Starcraft Nation

Patch 1.1

Grrrr започва SC2!

sc2casts

карти за СК2

Star Craft 2 rage
Новия пач

BG Stream

WCG Finals

Free ip boost from alienware

Magma Chamber

New Heroes

Server Stability .... Number One What ???

US Final ... CLG vs Epik

UPDATES

Shots
General

Nicknames

Бета ключове
GW 2 ?

[BGf] Bulgarian Soul Reavers

Keepers of lady [gaga] търси люде :) за PvP предимно

Гилдии

Desolation

Търсят се хора за sPvP отбор

Малко помощ.

Bulgaria on three seas [BOTS]

ETA (Unforgettable Memories)

[BG] The Bulgarians - (Seafarer's Rest)

Latest Images

X-fire ingame chat


X-Mass Card Back


X-Mass Card Inside


X-Mass Card Front

Website design by Chavi Boncheff and Gavrail Kubatev using PHP-Fusion.
Site best viewed in resolutions of 1024x768 or higher with text size medium and font MS Reference Sans Serif.
Guild Wars is a trademark of NCsoft Corporation. Copyright © NCsoft Corporation. All right reserved. © 2004 ArenaNet, Inc. Guild Wars related content of this website is copyright ArenaNet, a wholly-owned subsidiary of NCsoft Corporation. All rights reserved. ArenaNet, Arena.net and the ArenaNet logo, as well as Guild Wars, are trademarks or registered trademarks of NCsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.
Powered by PHP-Fusion v6.00.108 © 2003-2005
Top